En ny kaka för mig som var riktigt god,hittade receptet i en kokbok jag köpt för länge sedan.Vill dela med mig av den.
Ingredienser
6 msk smör i tärningar
225 g extra fint vetemjöl
1 tsk bakpulver
75 g socker
50 g torkat äpple, hackat
75 g russin
1½ dl söt cider
1 uppvispat ägg
175 g hallon
Instruktioner
- Smörj en form ca 20 cm i diameter och klä med bakplåtspapper. Sikta ner mjöl och bakpulver i en skål och arbeta in smöret med fingertopparna tills konsistensen påminner om brödsmulor.
- Rör i socker , torkade äpplen och russin. Häll i cider och ägg. Blanda ihop omsorgsfullt. Rör ner hallonen försiktigt, så de inte går sönder. Häll smeten i formen. Grädda kakan i 190 grader varm ugn i 40 minuter, tills den rest sig och blivit gyllengul.
- Låt kakan svalna 10 minuter. Stjälp sedan upp den på galler för att svalna mer. Serveras kall,gärna med vaniljsås eller glass.
Liknande recept
Kommentarer (0)