Äppelkaka med vaniljvisp

Serverar: 12 portioner

Tid: 30 minuter

Nyttig, endast 117 kcal/port.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 150 g lätt kesella/lätt kvarg
  • 2-3 äpplen
  • Ca 1 tsk kanel
  • Ca 2 tsk (rå)socker
  • Serveras med: vaniljvisp
  • Instruktioner

    Vispa samman ägg och socker vitt och pösigt. Blanda bakpulvret och vaniljsockret tillsammans med vetemjölet och rör samman med kesellan. Häll smeten i en lättsmord form med löstagbar kant. Stick ner klyftade äpplen i ett vackert mönster. Strö över kanel och (rå)socker. Grädda i 175–200° ca 30 min. Servera med en liten klick vaniljvisp. (kan serveras utan för nyttigare!)

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23
    4
    1 h 30 min
    4-8

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Äppeltider!
    Vad vore hösten utan äppelkaka med vaniljsås? Att äpple dessutom är...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben