Äppelmarängkaka

Serverar: 24 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket enkel och god äppelmarängkaka.

Ingredienser

  • 6 ägg
  • 6 dl socker
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 300 g (ca) margarin
  • 5-6 äpplen (ska täcka plåten)
  • Kanel
  • Strösocker
  • Instruktioner

    Vispa ihop ägg och socker så det blir vitt och fluffigt. Blanda ihop mjöl och bakpulver, vispa ner det i äggsmeten. Smöra långpannan och häll i smeten. Ta bort stjärnhuset på äpplena och skär dom i tunna halvmånar. Lägg äppelskivorna på smeten, strö på kanel och socker. Hyvla smöret med en osthyvel och lägg skivorna på äpplena. Gräddas mitt i ugnen ca 15-20 minuter, 175grader.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    madeleine.mauritsson@malmo.se 11 september 2014

    Och var kommer marängen in i bilden?

    MammaCa 11 september 2014

    Den blir frasig (maräng) konsistens när man har gräddat den, därav namnet....

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben