Äppelmarängkaka

Serverar: 8 portioner

Tid: 15 minuter

Ganska lättbakad Äpplena kan bytas ut mot päron inte för mjuka. Krydda då eventuellt skivorna med en aning mald ingefära.

Ingredienser

  • 1 helt Ägg
  • 3 Äggulor
  • 2 dl Strösocker
  • 2 1/2 dl Vetemjöl
  • 1 1/2 tsk Bakpulver
  • 50 g Smör
  • 2-3 Äpplen
  • Maräng
  • 3 Äggvitor
  • 1 1/2 dl Strösocker
  • Instruktioner

    Gör så här: Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form ca 23 cm i diameter. Vispa det hela ägget samt äggulor och sockret pösigt. Rör ner mjölet blandat med bakpulver. Smält smöret och rör ner det. Häll smeten i formen. Skala, kärna ur och skiva äpplena. Stick ner dem i smeten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 min. Vispa under tiden vitorna till hårt skum i en riktigt ren skål. Vispa i sockret. Tag ut kakan och klicka över marängen. Grädda ytterligare ca 15 min. Servera kakan nygräddad med lättvispad grädde eller mjukrörd vaniljglass.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben