Äppelmarängkaka i långpanna

Mums till många!

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 3 dl socker
  • 150 g smör, smält
  • 2 ½ dl mjöl
  • 2 ½ dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 6-8 st äpplen
  • 1 tsk kanel
  • 6 äggvitor
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    Vispa äggulor och socker till en tjock kräm. Tillsätt avsvalnat smör och mjölk. Blanda mjöl och bakpulver, sikta försiktigt ner det under omrörning. Rör till en jämn smet. Häll smeten i en smörad och bröad långpanna (35x40 cm). Skala äpplena, skär dem i klyftor och fördela dem jämnt i smeten, strö kanel över. Grädda ca 25 minuter i mitten av ugnen, 175 C. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt socker lite i taget, vispa hela tiden till dess smeten blivit hård. Tag ut äppelkakan och brev på marängen och grädda ytterligare ca 10 minuter. Servera lite vispgrädde till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Sork 9 september 2014

    En härlig festkaka som jag serverade med en klick grädde. Toppen att bjuda på när man är många. Väldigt mumsigt med mjuk sockerkaka mot frasig maräng. Tack för det!

    Johan 24 september 2020

    Halloj! En undran.. Det är lite oklart hur mycket mjöl det skall vara. Är det 2,5 dl + 5dl? Mvh Johan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben