Äppelmarängkaka

Serverar: 10-15 portioner

En kaka som gräddas i långpanna och räcker till många. Serveras ljummen, gärna med lättvispad grädde.

Ingredienser

  • 6 äggulor
  • 3 dl socker
  • 150 g smör
  • 2½ dl mjölk
  • 5 dl vetemjöl
  • 4 tsk bakpulver
  • 6-8 äpplen, skalade och klyftade
  • 1-2 tsk kanel
  • 6 äggvitor
  • 1 dl strösocker
  • Instruktioner

    Vispa äggulor och socker till en tjock kräm. Smält smöret i en kastrull och häll på mjölken. Blanda med äggvispet. Blanda mjöl och bakpulver och sikta försiktigt ner under omrörning. Rör till en jämn smet och häll den i en smord långpanna. Lägg på äppelklyftorna och strö över kanel. Grädda i 175 gr mitt i ugnen ca 25 min. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret lite i taget och vispa marängsmeten tills den blir styv och blank. Bred marängen över kakan och grädda ytterligare 10-12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben