Äppelmuffins med kanel crème fraiche

Serverar: 12 portioner

Äpple och kanel är en klassiker som passar även med muffins

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 1,75 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • ca 1,5 dl riven kokos
  • 2 tsk kanel
  • 3 tsk bakpulver
  • 150 g smör
  • 2 äpplen
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 msk florsocker
  • 0,5 tsk kanelpulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och skummande. Blanda mjöl med riven kokos, bakpulver och kanel. Smält smöret och låt det svalna. Skala eventuellt äpplena, skär dem i tärningar.
    2. Vänd försiktigt ner mjölblandningen och det smälta avsvalnade smöret i äggsmeten tillsammans med äpplena.
    3. Fördela smeten i muffinsformar och grädda dem i ca 20 minuter, svalna på galler.
    4. Vispa ihop créme fraichen med florsocker och kanel. Använd gärna en elvisp. När créme fraichen är tjock är den färdig. Garnera de nybakade muffinsarna med kanel créme fraichen!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben