Äppelpaj med knäckigt täcke

Serverar: 10 portioner

Tid: 40 minuter

Lika god med vaniljsås eller vaniljglass.

Ingredienser

  • 8 st äpplen
  • 2 tsk kanel
  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 5 dl socker
  • 2 tsk bakpulver
  • 4 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk salt
  • 2 st ägg
  • Instruktioner

    1. Smörj formen med lite av smöret. Lägg i de skalade och skivade äpplena. Strö över det mesta av kanelen. Smält smöret och låt det svalna. Blanda socker, mjöl, bakpulver, salt och vaniljsocker. Vispa äggen. Rör ner smöret och dom uppvispade äggen i mjölblandningen. Bred degen över äppelskivorna och platta till. Pudra med lite kanel och grädda mitt i ugnen 30 - 40 minuter i 200 gr.
    2. Man kan använda en långpanna eller 2 pajformar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben