Äppelsorbet

Serverar: 4 portioner

Sorbet gjord på fruktjuice är en läskande efterrätt, framför allt en het sommardag. Här görs den på äpple, men vill du pröva en annan variant är det bara att experimentera.

Ingredienser

  • 1 dl koncentrerad äppeljuice
  • 3 dl vatten
  • 2 äggvitor
  • ½ dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Blanda koncentrerad äppeljuice och vatten i en låg form. Låt blandningen stå i frysen cirka 30 minuter.
    2. Vispa äggvitorna till hårt skum. Du ska kunna vända upp och ner på skålen utan att äggvitan rinner ut. Rör ner sockret i äggvitorna.
    3. Rör ner äggvitorna i den halvfrysta äppeljuicen. Låt stå i frysen ytterligare 1-2 timmar.
    4. Skeda upp sorbeten i kalla glas och servera genast. Det går lättast om du använder en glasskopa som du doppar i hett vatten emellanåt.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben