Äppelsorbet med mynta

Serverar: 4 portioner

Fräscha smaker av äpple, lime och mynta gör den här sorbeten till en härligt uppfriskande dessert.

Ingredienser

  • 1 dl strösocker
  • 5 dl äppeljuice
  • 3 msk färskpressad limesaft
  • 3 msk färsk finhackad mynta
  • 1 äggvita
  • Myntablad till garnering
  • Instruktioner

    1. Häll sockret i en liten kastrull, tillsätt 1 dl vatten och koka upp. Sänk värmen och låt sjuda 5 minuter till en lätt trögflytande sockerlag. Ta av sockerlagen från värmen och låt den svalna helt.
    2. Häll sockerlagen i en fryssäker form och blanda ner äpplejuice, färskpressad limesaft och hackad mynta. Ställ in i frysen och frys sorbeten i tre timmar. Ta ut formen varje halvtimma och rör om med en gaffel för att krossa stora iskristaller, tills blandningen är jämnt fryst.
    3. Vispa äggvitan till ett vitt fast skum. Vänd ner äggvitan i sorbeten och sätt in i frysen tills fryst. Skeda upp sorbeten i glas, garnera med myntablad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben