Tänk er detta en underbar sommardag. Detta är en mycket enkel och himmelsk god dessert eller enbart som en serverad kaka till eftermiddagskaffet. Kan naturligtvis även användas till en festdessert.
Ingredienser
6 st stora äpplen, syrliga
½-1 dl strösocker
Smulpaj
100 g margarin
3 dl vetemjöl
3 msk strösocker
Instruktioner
Smörj en eldfast form.
Skala och dela äpplena i bitar.
Lägg dessa i formen och strö sockret över.
Gör smulpajen. Häll upp mjölet i en bunke och lägg i margarinet och sockret. Hacka med en kniv tills allt blir smuligt.
Häll detta över äpplena.
Ställ in i ugnen 225 grader c:a 25 minuter.
Serveras ljummen med kall vaniljsås.
OBS. Man kan byta ut äpplen mot ex. rabarber, krusbär m.m.
Tack för recept på jättegod smulpaj som går snabbt och lätt att göra, nära på under tiden som kaffehurran puttrar. Mvh laiske
jättegod och snabblagad *MUMS*
Detta var den godaste smulpajen jag ätit. Lätt och snabb att göra och dessutom JÄTTEGOD.