Äpplepaj

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 30 minuter

God äpplepaj med höstsmak!

Ingredienser

  • 5-6 Äpplen
  • 125 g margarin
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 1,5 dl havregryn
  • 100 g sötmandel
  • 0,5 dl strösocker
  • 0,5-1 dl råsocker
  • kanel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Skala äpplena, och skiva dem. 3. Lägg dem i en skål tillsammans med strösockret och kanelen. Blanda det, så att äpplena blir riktigt täckta. Lägg äppleskivorna i en smord form. 4. Hacka mandeln 5. Blanda havregrynen och vetemjölet med margarinet. Tillsätt mandeln. 6. Tillsätt råsockret, och blanda tills degen blir smulig. 7. Häll smuldegen över äpplena, och sätt in pajen i ugnen. 8. Grädda ca 20 min, eller tills äpplena är mjuka. 9. Njut tillsammans med vaniljvisp!

    Liknande recept

    3.8
    30 min
    6-8
    7

    Kommentarer (3)

    Matmormor 17 november 2007

    En god paj, men en aning för söt för oss som testade den. Uteslöt även mandel, men jag tror nötterna sätter en exra piff. Kommer definitivt att göra den fler gånger men med mindre socker och och med mandel.

    flabban 23 oktober 2011

    En god äppelpaj som varmt kan rekommenderas. Tack för ett bra recept.

    grodfan 10 augusti 2013

    Makalöst god men ta lite mindre socker, framförallt om äpplena är söta

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben