Ärtmix med bacon

Serverar: 4 portioner

En riktigt läcker blandning av två sorters ärter och bacon som smaksätts med mynta. Perfekt till grillat kött.

Ingredienser

  • 200 g frysta gröna ärter
  • 4 skivor bacon
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk smör
  • 1 liten hackad rödlök
  • 200 g sugar snap peas (brytsockerärter)
  • 2 msk hackad mynta
  • Nymald svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull och lägg i ärterna. Så snart vattnet kokat upp igen, häll av vattnet, låt rinna av och ställ åt sidan. Skär bort överflödigt fett från baconet och klipp det i fina strimlor med hjälp av en sax.
    2. Hetta upp olja och smör i en stekpanna. Fräs lök och bacon cirka 2-3 minuter tills baconet är lätt brynt och löken börjat mjukna.
    3. Blanda ner sugar snap peas och fräs under omrörning cirka 5 minuter. Blanda ner de gröna ärterna och fräs cirka 1-2 minuter tills allt är genomvarmt.
    4. Strö över hackad mynta och krydda rikligt med svartpeppar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben