Afrikansk kyckling med banan

Serverar: 2 portioner

Tid: 25 minuter

457 kcal/port Lättviktarmat Glutenfritt Låglaktos Mjölkfritt Snabbt & enkelt

Ingredienser

  • 250 g kycklingfilé i stora bitar
  • 1 tsk flytande smör/olja
  • 1 hackad lök
  • 1 skivad vitlöksklyfta
  • 1 tsk curry
  • ½–1 hackad röd chili
  • 1 ½ dl lätt kokosmjölk
  • ½ strimlad paprika
  • Servera till
  • 1 dl fullkornsbulgur eller fullkornsris för glutenfritt
  • ½ hackad röd paprika
  • 2 msk jordnötter
  • 2 msk sultanrussin
  • ½ skivad banan
  • Instruktioner

    1. Bryn kycklingbitarna runtom i smöret, lägg ner lök, vitlök, curry och chili och låt fräsa med någon minut. Blanda i kokosmjölken, koka upp och sjud ca 15 minuter på svag värme under lock. Tillsätt paprikan när 5 minuter återstår.
    2. Koka bulgur/ris enligt anvisning på förpackningen. Vänd ner paprika, nötter och russin och servera till grytan tillsammans med bananskivor.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Elizzle 28 april 2012

    Jättegott! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben