Afrodites sensuella kryddpersikor

Serverar: 4 portioner

Ljuvligt sensuella, dramatiska och förföriska är dessa persikor. Våga prova och förför. Lagen som blir över är god att ringla över glass.

Ingredienser

  • 2 mogna persikor
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 ½ dl strösocker
  • ½ vaniljstång
  • 3 kardemummakapslar
  • ½ tsk sechuanpeppar
  • ¼ kruka timjan
  • ½ krm nymald svartpeppar
  • Ev 1 msk konjak
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten och strösocker. Lägg i persikor och kryddor. Koka upp och sjud persikorna under lock tills de börjar mjukna, 5 - 10 minuter. Vänd efter halva tiden. Låt persikorna svalna något i lagen innan de serveras.
    2. Servera gärna med kokos och lavendelglass och hasslenöts och kardemummakakor.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    pihal 26 februari 2012

    Om det är svårt att få tag på färska mogna persikor, så kan man byta dessa mot burkpersikor i lag. Ta då med lagen och uteslut vattnet och strösockret. Följ i övrigt receptet men minska koktiden till 3-5 minuter. Detta är en av de godaste desserter jag vet.

    Cassiopeya 28 december 2014

    Gjorde en variant på detta med lagen från inlagda persikor, kardemumma, chili, halv vaniljstång och nejlikor. Kokade upp lagen och kylde ner den. Lät sedan persikorna ligga i lagen någon timma innan jag serverade med vaniljglass. Väldigt gott! Nästa gång ska jag se till att ha allt hemma så jag kan testa ditt recept på "riktigt".

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben