Kokos- och lavendelglass

Serverar: 3-4 portioner

En superenkel och fantastiskt god glass som bara är att vispa ihop. Tips: kokosgrädde går att få tag på i välsorterade livsmedelsaffärer eller asiatiska affärer. Skulle du inte hitta det använd den fetaste kokosmjölken du kan hitta och använd det tjocka översta lagret i burken.

Ingredienser

  • 1 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 2 msk flytande honung
  • ½ tsk torkad lavendel eller 1 tesked vaniljsocker
  • 250 g kokosgrädde eller fet kokosmjölk
  • 2 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    Vispa ägg, socker och honung pösigt. Vispa i lavendel, kokosgrädde och kokos. Häll smeten i en form och ställ i frysen 5 - 6 timmar. Ta fram den ca 10 minuter innan den skall serveras så att den får mjukna lite. Servera den till mitt recept på kryddpersikor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben