Varma kryddpersikor

Serverar: 4 portioner

Detta är en härlig sensommardessert. Servera persikorna heta direkt från ugnen med t ex vispad grädde. Jag vill hålla sommaren kvar!!!

Ingredienser

  • 4 stora mogna färska persikor
  • Rivet skal av 1 citron
  • 1/4 tsk malen kanel
  • 2 msk klar honung
  • 15 g smör
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Börja med att flå persikorna. Doppa dem hastigt, en i taget, i kokande vatten och dra av skalet. Skär varje persika mitt itu och ta bort kärnan. Lägg dem med den skurna sidan uppåt i en ugnsfast form. Strö citronskal och kanel över och avsluta med honung.
    3. Lägg en klick smör i hålet på varje persikohalva, täck över formen och baka i ugnen 15-20 minuter eller tills persikorna är mjuka och saftiga.

    Liknande recept

    4.5
    20 min
    4-8
    17

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben