Aioli med crème fraiche

Serverar: 5 portioner

Tid: 15 minuter

En väldigt god och enkel Aioli som inte är så fet om man använder lätt crème fraiche

Ingredienser

  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 2 äggulor
  • Ca 2 dl olja (med neutral smak, raps- eller solrosolja)
  • ½ msk vitvinsvinäger
  • ½ tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 3 dl crème fraiche
  • Instruktioner

    Tänk på att alla ingredienser bör ha samma temperatur, annars kan aiolin skära sig. Pressa vitlöksklyftorna ner i en bunke och rör i gulorna. Tillsätt oljan, först droppvis, sedan i en fin stråle under ständig vispning, så att aiolin blir tjock och krämig som en majonnäs. Viktigt att inte vispa för hårt då vispar man sönder äggen. Vispa i crème fraiche och smaka av med vinäger, salt och peppar. Det går snabbt och lätt om man använder elvisp eller matberedare.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben