Ajvar Relish socker- gluten- och fettfri
Ett supertips på ett allt-i-allo-recept som passar till det mesta är Ajvar Relish. Det är en paprika och auberginebaserad sås eller röra som du kan använda på smörgåsen istället för leverpastej, till grönsakerna eller köttet som en salsa eller som smaksättare i en hel rätt. Ajvar Relish finns att köpa som färdig produkt i de flesta välsorterade matbutikerna och finns i olika styrkor. Att tillverka den helt själv roligare och ger möjlighet till egna smakvariationer och experiment.
Ingredienser
1 liten röd lök
2-3 vitlöksklyftor
2 auberginer
4 stora röda paprikor
Olja
Balsam- eller rödvinsvinäger
Salt
Peppar
Ev färska kryddor
Instruktioner
- Grilla paprikan och aubergin i ugn tills skalet blir helt svart.
- Låt svalna i en plastpåse medan den hackade löken och vitlöken steks mjuka i stekpanna. När paprikan och auberginen kallnat är skalen lätta att få bort.
- Lägg dem därefter i en mixer tillsammans med övriga ingredienser. Mixa ihop till en lagom konsistens och smaka av med kryddor samt om DU vill, så droppa lite olja och vinäger i.
- Förvara i en burk i kylskåpet
Liknande recept
Kommentarer (0)