Ajvar Relish socker- gluten- och fettfri

Ett supertips på ett allt-i-allo-recept som passar till det mesta är Ajvar Relish. Det är en paprika och auberginebaserad sås eller röra som du kan använda på smörgåsen istället för leverpastej, till grönsakerna eller köttet som en salsa eller som smaksättare i en hel rätt. Ajvar Relish finns att köpa som färdig produkt i de flesta välsorterade matbutikerna och finns i olika styrkor. Att tillverka den helt själv roligare och ger möjlighet till egna smakvariationer och experiment.

Ingredienser

  • 1 liten röd lök
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 2 auberginer
  • 4 stora röda paprikor
  • Olja
  • Balsam- eller rödvinsvinäger
  • Salt
  • Peppar
  • Ev färska kryddor
  • Instruktioner

    1. Grilla paprikan och aubergin i ugn tills skalet blir helt svart.
    2. Låt svalna i en plastpåse medan den hackade löken och vitlöken steks mjuka i stekpanna. När paprikan och auberginen kallnat är skalen lätta att få bort.
    3. Lägg dem därefter i en mixer tillsammans med övriga ingredienser. Mixa ihop till en lagom konsistens och smaka av med kryddor samt om DU vill, så droppa lite olja och vinäger i.
    4. Förvara i en burk i kylskåpet

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben