Alexandras opsies med crème fraiche
Ett gott bröd passande till allt. Man kan använda det som bland annat pizzabotten, smörgåstårta och korvbröd. Jag brukar använda det som macka.
Detta recept är utan philadelphiaost och använder crème fraiche istället.
Ingredienser
3 ägg
100 g crème fraiche
ev lite salt
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 150 grader.
Dela äggvitor och gulor för sig, häll dem i varsin bunke. Vispa äggvitan pösig och hård, så hård att du kan vända bunken upp och ned. Vispa ihop crème fraiche och äggulorna så dom blandas. Vänd sedan försiktigt ner dem i samma bunke och vänd om försiktigt tills allt har blandats.
- Lägg bakplåtspapper på en plåt och smöra in.
Häll sedan på smeten och bred ett tjockt lager. låt det stå i ugnen ca 30 minuter, det ska ha fått lite färg.
Liknande recept
Kommentarer (5)
Provade detta recept igår, brödet blev lite tunnt, men annars väldigt bra! Använde det som pizzabotten, och det passade jätte bra! Ett bra alternativ om man vill undvika kolhydrater. Tack för receptet! :D
Va kul att du gillade de =)
Gillade det verkligen inte
fräsch spis .. usch
fräsch spis .. usch