Alexandras opsies med crème fraiche

Serverar: 6 portioner

Tid: 40 minuter

Ett gott bröd passande till allt. Man kan använda det som bland annat pizzabotten, smörgåstårta och korvbröd. Jag brukar använda det som macka. Detta recept är utan philadelphiaost och använder crème fraiche istället.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 100 g crème fraiche
  • ev lite salt
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 150 grader. Dela äggvitor och gulor för sig, häll dem i varsin bunke. Vispa äggvitan pösig och hård, så hård att du kan vända bunken upp och ned. Vispa ihop crème fraiche och äggulorna så dom blandas. Vänd sedan försiktigt ner dem i samma bunke och vänd om försiktigt tills allt har blandats.
    2. Lägg bakplåtspapper på en plåt och smöra in. Häll sedan på smeten och bred ett tjockt lager. låt det stå i ugnen ca 30 minuter, det ska ha fått lite färg.

    Liknande recept

    Kommentarer (5)

    jessiiiy 20 mars 2011

    Provade detta recept igår, brödet blev lite tunnt, men annars väldigt bra! Använde det som pizzabotten, och det passade jätte bra! Ett bra alternativ om man vill undvika kolhydrater. Tack för receptet! :D

    Pannband1 20 mars 2011

    Va kul att du gillade de =)

    stolpar 2 juli 2011

    Gillade det verkligen inte

    kerstinilsson 10 februari 2012

    fräsch spis .. usch

    kerstinilsson 10 februari 2012

    fräsch spis .. usch

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben