Ingredienser
50 g jäst ( helst jäst för söta degar)
75 g smör
2 ½ dl mjöl
2 krm salt
½ dl socker
1 tsk finstött kardemumma
1 ägg
½ tsk hjorthornssalt
8 - 9 dl vetemjöl
ev pensling ägg
Fyllning alt 1
75 – 100 g mandelmassa
2 - 3 dl vispgrädde
Florsocker
Fyllning alt 2
Inkråm från bullarna
1 ½ dl mald mandel
3 msk florsocker
3 msk mjölk
Lite vispad grädde
Garnering
2 - 2½ dl vispgrädde
florsocker
bra men enhet saknas på hjorthornssaltet
Det måste väl vara mjölk i övre delen av receptet eftersom mjöl kommer längre ner? Har inte provbakat dessa än!
Hej! Idag har jag bakat dina semlor blev goda. Jag tig 2½ dl mjölk och blandade hjortronsaltet med mjölet. Det blir en femma för dom. Kommer att göra dom igen :)