Allies jättetårta

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme

En god smörgåstårta, lättgjord.

Ingredienser

  • 16 längdskurna vita brödskivor + smör
  • Fyllning1
  • 3 hårdkokta, hackade ägg
  • 1 finskuren, ljus purjolök
  • 1 liten tub salt kaviar
  • Fyllning2
  • 200 g smältost, typ efter smak
  • 1-2 tsk riven pepparrot
  • Ca 1 hg hamburgerkött eller rökt renkött i strimlor
  • Ev 1-2 msk vispgrädde
  • Garnering
  • 3 dl gräddfil
  • 1 burk svart kaviar
  • 1-2 hg skalade räkor
  • Dill
  • Gurka
  • Citron
  • Tomater
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop fyllningarna var för sig, smaksätt väl. Skär kanterna av brödskivorna. Bred tunt med smör på 12 av dem. Lägg fyra bredvid varandra. Varva sedan fyllningar och brödskivor. Överst osmörade skivor.
    2. Lägg tårtan i gladpack i kylen över natten. Garnera dagen efter med gräddfil som har fått rinna av i ett kaffefilter över natten och dekorera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben