Exotisk tårta

Serverar: 10-12 portioner

En jättetårta som bukar göra succé på stora kalas. Bottnen kan man baka minst en dag i förväg och garnerar gör man i sista stund. Glömde ta en bild på den. Den blir jätteläcker med all exotisk frukt på.

Ingredienser

  • Tårtbotten
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Fyllning 1
  • 1 pkt vaniljvisp
  • Fyllning 2
  • Valfri sylt, beroende på frukt
  • Dekoration
  • 2-3 dl vispgrädde
  • Phyllis
  • Kiwi
  • Passionsfrukt
  • Stjärnfrukt mm
  • Instruktioner

    1. Botten: Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa noga en rund form, ca 26 cm i diameter.
    2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en separat skål. Rör ner mjölet i äggblandningen. Häll smeten i formen. Grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
    3. Klyv tårtbotten i två halvor.
    4. Gör fyllningarna och bred på.
    5. Vispa grädden, lägg på den på tårtan. Spritsa gärna lite grädde snittsigt.
    6. Skiva, klyv eller strimmla frukten och lägg på.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben