Serverar: 10-12 portioner
En jättetårta som bukar göra succé på stora kalas. Bottnen kan man baka minst en dag i förväg och garnerar gör man i sista stund.
Glömde ta en bild på den. Den blir jätteläcker med all exotisk frukt på.
Ingredienser
Tårtbotten
4 ägg
2 dl socker
1 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
1 tsk bakpulver
Fyllning 1
1 pkt vaniljvisp
Fyllning 2
Valfri sylt, beroende på frukt
Dekoration
2-3 dl vispgrädde
Phyllis
Kiwi
Passionsfrukt
Stjärnfrukt mm
Instruktioner
- Botten:
Sätt ugnen på 175°C. Smörj och bröa noga en rund form, ca 26 cm i diameter.
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda vetemjöl, potatismjöl och bakpulver väl i en separat skål. Rör ner mjölet i äggblandningen. Häll smeten i formen.
Grädda ca 40 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
- Klyv tårtbotten i två halvor.
- Gör fyllningarna och bred på.
- Vispa grädden, lägg på den på tårtan. Spritsa gärna lite grädde snittsigt.
- Skiva, klyv eller strimmla frukten och lägg på.
Liknande recept
Kommentarer (0)