Amerikansk morotskaka

Serverar: 16 portioner

Tid: 2 timmar 30 minuter

Råsockret i receptet kan ersättas med vanligt strösocker...

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 3 dl råsocker strö
  • 5 dl finrivna morötter
  • 1 dl rapsolja
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bikarbonat
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemumma
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • Skal av 1 apelsin
  • 50 g smör
  • 2 dl florsocker
  • 200 g naturell färskost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Smörj och bröa en liten långpanna, ca: 25x30cm. Vispa ägg och socker ljust och poröst. Rör ner rivna morötter och olja.
    2. Blanda mjöl, bikarbonat, kanel, kardemumma och vaniljsocker och vänd ihop med smeten. Fyll formen och grädda kakan i den nedre av ugnen i ca: 30 minuter. Låt stå i 5 minuter. Stjälp sedan upp den på galler och låt den svalna helt.
    3. Tvätta apelsinen. Riv det yttersta oranga skalet, gärna med ciselör. Lägg undan lite skal till dekoration. Rör smör och florsocker ljust och fluffigt. Blanda med färskosten och apelsinskalet och bred på kakan. Garnera med sista apelsinskalet.

    Liknande recept

    4.5
    45 min
    8-10
    23

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben