Amerikanska cupcakes

Serverar: 20 portioner

Jättegoda amerikanska choklad, nougat och kanel muffins (cupcake) Med en jättegod chokladglasyr.

Ingredienser

  • Muffins
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 3/4 dl socker
  • 4 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 1 tsk kanel
  • 1 dl kakao
  • 50 g hackad choklad
  • 100 g nougat
  • 1 ägg
  • 3 dl mjölk
  • 1 dl olja
  • Glasyr
  • 170 g smör, rumstempererat
  • 7 ½ dl florsocker
  • 50 g choklad
  • Instruktioner

    1. Muffins: Sätt ugnen på 175°C. Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt, kanel, och kakao. Rör om och blanda väl. Tillsätt chokladhacket och riven eller hackad nougat. Vispa ihop ägg, mjölk och olja i ca 1 minut. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en jämn smet. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar. Grädda i 20-25 min i mitten av ugnen, små muffins ca 15 min.
    2. Tips: grädda gärna i dubbla pappersformar för att få bättre höjd på muffinsen!
    3. Glasyr: Lägg smöret i en skål, rör luftigt och sikta i florsockret. Rör blandningen slät. Tillsätt den smälta chokladen och blanda väl.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    wolonoskaobakao 5 mars 2011

    :)

    Relaterade Artiklar

    Muffins
    Muffins är kanske ett av de bakverk som går att variera allra mest. Du...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben