Amerikanska revbensspjäll med coleslaw

Supergott!

Ingredienser

  • 1 ½ kg kamben
  • 1 msk grillkrydda
  • Grillolja
  • 3 msk rapsolja
  • 2 msk sweet chilisås
  • ½ dl ketchup
  • 1 msk kinesisk soja
  • 1 msk honung
  • Några droppar tabasco
  • Coleslaw
  • 1/4 vitkålshuvud
  • 2 morötter
  • ½ gul lök
  • 1 dl gräddfil
  • ½ dl majonnäs
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • Strösocker
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 175°
    2. Gnid in revbenen med grillkrydda och tillaga i ugn i 40 minuter.
    3. Blanda ihop grilloljan och pensla benen. Grilla i ca 5 minuter per sida tills de ser knapriga ut. Pensla med grilloljan ett par gången under grillningen.
    4. Coleslaw: Strimla vitkålen fint med en osthyvel eller matberedare. Lägg i en skål och häll på kokande vatten. Låt dra i 1 minut. Spola i kallt vatten. Låt rinna av och pressa ur så mycket vatten det går. Skala och riv morötterna. Skala och hacka löken fint.
    5. Rör ihop gräddfil, majonnäs, vinäger, socker, salt och peppar. Blanda i kål, morötter och lök. Smaka av och låt gärna dra i kylen ett par timmar. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben