lättlagade och otroligt goda pannkakor av det lite matigare slaget.
Ingredienser
3 ägg
250 g ricottaost
2 1/2 dl mjölk
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
3 bananer
smör till stekning
Instruktioner
Separera äggen.
Mosa 1 1/2 banan och skiva resten av bananen.
Blanda ricottaost, äggulor, mjölk och den mosade bananen i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smeten.
Vispa äggvitorna fluffigt och vänd försiktigt ner dem i smeten.
Rör ner den skivade bananen.
Stek pannkakorna i smör på medelvärme tills de fått en gyllenbrun färg.
Servera dem varma med lönnsirap eller vaniljglass.
TIPS:
Om du vill göra pannkakorna lite festligare så grovhacka ca 70-100 g mörk choklad och blanda ner det i smeten före stekning.
Super goda!
Underbara pannkakor har gjort dom i flera år alltid lika uppskattade.Tack!