Amerikanska ricottapannkakor med banan

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 35 minuter

lättlagade och otroligt goda pannkakor av det lite matigare slaget.

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 250 g ricottaost
  • 2 1/2 dl mjölk
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 3 bananer
  • smör till stekning
  • Instruktioner

    1. Separera äggen. Mosa 1 1/2 banan och skiva resten av bananen. Blanda ricottaost, äggulor, mjölk och den mosade bananen i en bunke. Rör ner de torra ingredienserna i smeten. Vispa äggvitorna fluffigt och vänd försiktigt ner dem i smeten. Rör ner den skivade bananen. Stek pannkakorna i smör på medelvärme tills de fått en gyllenbrun färg. Servera dem varma med lönnsirap eller vaniljglass.
    2. TIPS: Om du vill göra pannkakorna lite festligare så grovhacka ca 70-100 g mörk choklad och blanda ner det i smeten före stekning.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    storasysteria 8 mars 2011

    Super goda!

    Pernilla 29 juli 2018

    Underbara pannkakor har gjort dom i flera år alltid lika uppskattade.Tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben