Amoz goda gryta med fettuccine

Serverar: 4 portioner

Det blev en riktigt mustig och god gryta när jag tänkt färdigt!!!

Ingredienser

  • 500 g strimlad ryggbiff
  • 2 små lökar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • Ca 15 små skogschampinjoner
  • 1 liten gul paprika
  • 75 g sockerärter (färska)
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Smörolja
  • 2 dl crème fraiche (parmesan/vitlök)
  • 3 dl grädde
  • 2 msk mango chutney
  • 1 msk kalvfond
  • 1 msk balsamico granatäpple
  • 1 msk japansk soya
  • Ca 250 g Fettuccine ( färsk pasta med ägg )
  • Instruktioner

    1. Bryn köttet i en stekgryta. Lägg upp det på en tallrik. Skala och skiva lökarna och vitlöken i skivor. Dela svampen mitt itu. Fräs lök, svamp i grytan. Strimla paprikan och dela sockerärterna mitt av och blanda ner i grytan. Fräs samman i ca 5 min, lägg sen tillbaka köttet i grytan. Blanda ner crème fraiche, grädde, mango chutney, kalvfond, balsamico och soya. Krydda med salt och svartpeppar. Låt puttra samman ca 10 min.
    2. Koka upp vatten med lite salt och lägg i pastan. Låt koka ca 3 min, slå av vattnet i ett durkslag. Servera pastan till grytan.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 45 min
    6-8
    15

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben