Ananassås

Serverar: 4 portioner

Tid: 15 minuter

Bästa grillsåsen.

Ingredienser

  • 1 ananas (500 g)
  • 3 schalottenlökar
  • 5 cm ingefära
  • 2 msk olja
  • 1 msk hackat citrongräs
  • Saften av 1 lime
  • 1 dl syltsocker
  • Salt
  • Cayennepeppar
  • Instruktioner

    1. Skala ananasen och skär bort stammen och de svarta ögonen. Skär fruktköttet i mycket små bitar. Skala och hacka schalottenlök och ingefära. Hetta upp oljan i en stor kastrull och fräs schalottenlök, ingefära och citrongräs på hög värme.
    2. Tillsätt ananas, 1 dl vatten och färskpressad lime. Blanda väl, lägg på locket och låt puttra 10 min. Rör ner syltsockret och låt såsen sjuda tills den tjocknar. Krydda med salt och cayennepeppar.
    3. Tips: Ananassåsen kan hällas upp i steriliserade burkar med tättslutande lock. Sätt på locket, låt svalna och förvara i kylen upp till 2 veckor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben