Kyckling Hawaiian Surprise

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Sötstark kyckling med ananassås. Habanero ger en mycket hetare smak än spansk peppar. Välj själv!

Ingredienser

  • 4-6 kycklingfiléer
  • 2 dl majsstärkelse eller vetemjöl
  • Rapsolja
  • Sås
  • 3 tsk rapsolja
  • 8 hackade vitlöksklyftor
  • 1 stor, finhackad rödlök
  • 5 dl ananasjuice
  • 1 finhackad spansk peppar eller habanero
  • 2 msk vitvinsvinäger + 4 msk vatten, utblandat
  • 2 msk strösocker
  • 4 tsk soja
  • 4 msk vatten + 1 tsk ljus maizena, utblandat
  • Tillbehör
  • Ris
  • Grönsallad
  • Instruktioner

    1. Sås: Hetta upp rapsolja i en såspanna eller kastrull. Fräs vitlök, chilipeppar och rödlök några minuter i oljan, utan att de tar färg. Tillsätt ananasjuice, vinägerblandning, socker och soja, rör om ordentligt och låt koka upp. Tillsätt maizenablandningen, låt sjuda 5-10 minuter tills den tjocknat. Håll såsen varm, utan att den kokar mer.
    2. Kyckling:
    3. Skär kycklingen i munsbitar. Häll majsstärkelse/vetemjöl i en bunke och lägg i kycklingen. Skaka runt så att kycklingen täcks ordentligt på alla sidor. Stek kycklingen i rapsolja på ganska låg värme i omgångar. Lägg de färdiga bitarna på lite hushållspapper så de får rinna av. Häll kycklingen i en skål och häll såsen över. Vänd runt, så att kycklingen blir täckt av såsen. Servera med ris och grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    maerta 19 december 2009

    Wow! Vrålgott! Till o med de kräsna barnen tuggade glatt i sig dessa kycklingbitar. Ja, vi äter middag tidigt;-) Jag hade inga chili hemma men ett par tsk Sambal Oelek funkade bra.

    maerta 19 december 2009

    Glömde betyget... En klar femma.

    thoorbear 19 december 2009

    Tack för de vänliga orden och, naturligtvis, det goda betyget. Kul att det föll er i smaken!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben