Sötstark kyckling med ananassås. Habanero ger en mycket hetare smak än spansk peppar. Välj själv!
Ingredienser
4-6 kycklingfiléer
2 dl majsstärkelse eller vetemjöl
Rapsolja
Sås
3 tsk rapsolja
8 hackade vitlöksklyftor
1 stor, finhackad rödlök
5 dl ananasjuice
1 finhackad spansk peppar eller habanero
2 msk vitvinsvinäger + 4 msk vatten, utblandat
2 msk strösocker
4 tsk soja
4 msk vatten + 1 tsk ljus maizena, utblandat
Tillbehör
Ris
Grönsallad
Wow! Vrålgott! Till o med de kräsna barnen tuggade glatt i sig dessa kycklingbitar. Ja, vi äter middag tidigt;-) Jag hade inga chili hemma men ett par tsk Sambal Oelek funkade bra.
Glömde betyget... En klar femma.
Tack för de vänliga orden och, naturligtvis, det goda betyget. Kul att det föll er i smaken!