Andreas knäckebröd

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Enkelt men gott knäcke

Ingredienser

  • 1/4 paket jäst (12,5 g)
  • 2 ½ dl vatten
  • 1 msk kummin
  • ½ msk fänkål
  • 1 tsk bailika
  • ½ msk salt
  • 2 msk sirap
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 2 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Krossa kryddorna i en mortel. Lös jästen i ljummet vattnen. Rör ner kryddorna. Tillsätt sirap, olivolja och det mesta av mjölet. Arbeta till en smidig deg.
    2. Låt jäsa ca 30 min.
    3. Sätt ugnen på 200 grader.
    4. Dela degen i 6 bitar. Kavla ur till runda, tunna knäckebröd, stora som en ugnsplåt, på väl mjölat bakbord.
    5. Grädda bröden i mitten av ugnen, 12-15 min, tills de hårdnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben