Mayuko Lindström, Årets Hembakare 2011 gör ångbakade muffins i stekpanna med lite vatten - under lock.
Ingredienser
2½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
½ - ¾ dl strösocker
2 ägg
1 dl naturell yoghurt
1 msk matolja
Smaksättning
Russin
Hackad choklad
Sylt eller fasta bär som t ex blåbär
Instruktioner
- Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
- Blanda ägg, yoghurt och olja i en annan skål. Smaksätt med din favoritsmaksättning – se ovan.
- Blanda samman smetarna och rör tills det blir slätt.
- Placera ut pappersformar i små porslinsformar eller i kaffekoppar. Fördela smeten i formarna. Dekorera med lite extra av smaksättningen.
- Placera formarna i en stekpanna eller låg, vid kastrull med hett vatten, några centimeters djup.
- Låt det koka upp men sänk sedan värmen så att vattnet bara sjuder. Sätt på ett lock och låt ångkoka i 10 minuter.
Liknande recept
Kommentarer (0)