Ångbakade muffins

Serverar: 8-10 portioner

Mayuko Lindström, Årets Hembakare 2011 gör ångbakade muffins i stekpanna med lite vatten - under lock.

Ingredienser

  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • ½ - ¾ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 msk matolja
  • Smaksättning
  • Russin
  • Hackad choklad
  • Sylt eller fasta bär som t ex blåbär
  • Instruktioner

    1. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål.
    2. Blanda ägg, yoghurt och olja i en annan skål. Smaksätt med din favoritsmaksättning – se ovan.
    3. Blanda samman smetarna och rör tills det blir slätt.
    4. Placera ut pappersformar i små porslinsformar eller i kaffekoppar. Fördela smeten i formarna. Dekorera med lite extra av smaksättningen.
    5. Placera formarna i en stekpanna eller låg, vid kastrull med hett vatten, några centimeters djup.
    6. Låt det koka upp men sänk sedan värmen så att vattnet bara sjuder. Sätt på ett lock och låt ångkoka i 10 minuter.

    Liknande recept

    30 min
    20
    4.2
    30 min
    12
    12

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben