Ankbröst (Barbarie) med Marinas Cointreausås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Smaklig måltid! :-)

Ingredienser

  • 3 tsk smör
  • 10 franska schalottenlökar
  • 1½ tsk flytande honung
  • 1½ dl buljong (höns eller anka)
  • 1½ dl färskpressad apelsinjuice
  • Skalet av en ½ apelsin, skuren i fina strimlor
  • 4 cl Cointreau
  • 4 ankbröst (Barbarie)
  • Havssalt
  • Svartpeppar (använd en pepparkvarn)
  • Instruktioner

    1. Smält smöret och stek de finskurna schalottenlökarna. Tillsätt honung och karamellisera. Deglaze med Cointreau och vänta tills alkoholen avdunstar. Fyll på med buljong, apelsinsaft och apelsinskal. Låt sjuda och reducera vätskan något.
    2. Skär ett rutmönster på ankbröstens svål. Krydda med havssalt och peppar på båda sidor. Stek ankbrösten i den heta stekpannan med den feta sidan nedåt i 6 minuter. Vänd och stek ytterligare i 4 minuter. Linda ankbrösten i aluminiumfolie, lägg dem i ugnen (200 grader) i ca 4 minuter, tills köttet är rosa.
    3. Krydda såsen försiktigt med salt och peppar. Lägg i en iskall klick smör.
    4. Passar bra till potatisgratäng, ris eller kroketter med rödkål

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben