Tonfiskpasta Bombay

Enkel och krämig tonfisksås med smak av curry och dijon. Välj gärna MCS-märkt tonfisk som garanterar att fisken inte är av utrotningshotad art samt är fångad på ett sätt som gör så liten skada på den marina miljön som möjligt.

Ingredienser

  • 2 burkar tonfisk, à 200 g
  • 1 msk olivolja
  • 1 purjolök
  • 1 syrligt äpple
  • 1 tsk curry
  • ½ tsk chilipulver
  • 2 tsk dijonsenap
  • 4 dl Oatly iMat
  • 2 msk maizena
  • Salt
  • Peppar
  • Till servering
  • 4 portioner pasta
  • Körsbärstomater efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
    2. Strimla purjolöken och låt den mjukna i oljan utan att ta för mycket färg. Tärna äpplet och låt fräsa med någon minut. Krydda med curry och chili.
    3. Dela tonfisken i mindre bitar och rör ner. Blanda i senapen.
    4. Blanda maizena och iMat och häll på. Låt puttra i 5 minuter. Rör om och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera tonfisksåsen med nykokt pasta och halverade körsbärstomater.

    Liknande recept

    4.7
    25 min
    4-6
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben