Mams tonfiskpasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt att laga och ingredienser som alltid finns hemma. Denna pastarätt är en favorit hos oss. Hoppas den blir det hos er också!

Ingredienser

  • 500 g pennepasta (eller annan short pasta)
  • 1 msk kapris
  • 2-3 vitlöks klyftor
  • 3 msk hackad persilja
  • 1 burk (ca 200 g) tonfisk
  • 5 - 10 msk olivolja
  • Salt
  • Peppar
  • 1 ½ dl riven ost
  • Instruktioner

    1. Koka pastan till al dente.
    2. Under tiden hacka vitlök och kapris. Blanda med persiljan och tonfisken (utan lag). Rör i oljan och krydda, om så behövs.
    3. När pastan är färdig, tillsätt tonfiskröran och osten. Kanske det behövs mera olja... Värm allt över moderat värme. Rör tills osten börjar smälta. Serveras genast!

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Heisjo 14 maj 2011

    Underbart god!! Vi hade den på buffébordet där den passar perfekt!

    mammakavat 3 november 2011

    Tack Heisjo för att du prövade mitt recept. Roligt att det föll dej o dina gäster i smaken! Dags att fixa till igen?.... Jag är en aning slö med mitt tack!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben