Mams vitlökshattar

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Super goda aptitretare! Mängden vitlök beror på sort och om man är vitlökscrazy eller ej. 2-3 är inte för mycket Hoppas ni tycker om dom!

Ingredienser

  • 500 gr champinjoner eller portobello
  • Smör
  • 5 msk olivolja
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • 3 msk persilja
  • 2 dl brödsmulor
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Persiljekvistar
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175 grader.
    2. Ta bort och spara svampfoten. Smöra en form och sätt svamparna upp och ner däri. Pressa vitlöken och värm vitlöken lätt i lite olja i en panna. Hacka persilja och svampfötterna, blanda detta med brödsmulorna. Tillsätt vitlöken och 1 msk olivolja. Smaksätt med salt och peppar.
    3. Fyll hattarna med blandningen. Fördela resten av oljan i hattarna. Täck med vaxat papper.
    4. Baka i ugnen cirka 15-20 minuter. Ta bort papperet under de sista 5 minuterna. Dekorera med persilje kvistar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben