Mama Mias enchiladas

Serverar: 4-8 portioner

Tid: 1 timme

Jag är ibland så less på vanliga tacos, den här rätten är ett bra sätt att variera tacosen på, samt kan man använda en del rester i detta också. Som vanligt - krydda efter smak - some like it hot...

Ingredienser

  • 6-8 tortillabröd
  • 400 g nötfärs
  • Tacokrydda
  • Alternativt färdigstekt tacofärs
  • 3-6 dl crème fraiche - beror lite på hur stor mängd du gör
  • 1 burk (ca 1½ dl) tacosås medium hot
  • 1 burk (ca 1½ dl) tacosås hot
  • ½ dl majonnäs
  • 3 dl riven ost
  • Jalapenos eller stark turkisk paprika (sivri)
  • 2 tomater
  • Spiskummin extra efter smak och behov
  • Instruktioner

    1. Stek färsen med tacokrydda enligt förpackningen, eller använd färdig överbliven tacofärs om du har mycket kvar från en annan dag.
    2. Sätt på ugnen på 225 grader. Ta en ugnsfast form och bottna med bakplåtspapper. Lägg ut tortillas ett par stycken.
    3. Blanda i annan skål crème fraiche, majjo och tacosås. Rör om ordentligt och smaka av, behövs det mer spice? Mer crème fraiche? Efter din smak.
    4. Fyll tortillas med färs, rulla ihop, lägg tillsammans i formen som typ crepes. Häll över crème fraicheröran. Toppa med riven ost och skivade jalapenos/paprika och skivade tomater.
    5. In i ugnen och gratinera ca 20 minuter, titta så det inte blir bränt.
    6. Servera med vanliga tacotillbehör - sallad, gurka, tomat, lök, majs etc.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben