Jag är ibland så less på vanliga tacos, den här rätten är ett bra sätt att variera tacosen på, samt kan man använda en del rester i detta också.
Som vanligt - krydda efter smak - some like it hot...
Ingredienser
6-8 tortillabröd
400 g nötfärs
Tacokrydda
Alternativt färdigstekt tacofärs
3-6 dl crème fraiche - beror lite på hur stor mängd du gör
1 burk (ca 1½ dl) tacosås medium hot
1 burk (ca 1½ dl) tacosås hot
½ dl majonnäs
3 dl riven ost
Jalapenos eller stark turkisk paprika (sivri)
2 tomater
Spiskummin extra efter smak och behov
Instruktioner
- Stek färsen med tacokrydda enligt förpackningen, eller använd färdig överbliven tacofärs om du har mycket kvar från en annan dag.
- Sätt på ugnen på 225 grader.
Ta en ugnsfast form och bottna med bakplåtspapper.
Lägg ut tortillas ett par stycken.
- Blanda i annan skål crème fraiche, majjo och tacosås. Rör om ordentligt och smaka av, behövs det mer spice? Mer crème fraiche? Efter din smak.
- Fyll tortillas med färs, rulla ihop, lägg tillsammans i formen som typ crepes. Häll över crème fraicheröran.
Toppa med riven ost och skivade jalapenos/paprika och skivade tomater.
- In i ugnen och gratinera ca 20 minuter, titta så det inte blir bränt.
- Servera med vanliga tacotillbehör - sallad, gurka, tomat, lök, majs etc.
Liknande recept
Kommentarer (0)