Toppen tårta. Basen är den samma , men man fyller den med födelsedagsbarnets önskemål.
Far i huset vill ha persikor, mor jordgubbar, Andre'as hallon, Kajsa blåbär! Så låt fantasin spela.
Här kallar våra vänner, denna tårta "Swedish Celebrationcake", eftersom den skiljer sej så mycket från födelsedagstårtor i Kanada. Mycket efterfrågad.
Går perfekt att göra två eller tre satser, så att det finns extra i frysen, att ta till. Extra bra när det är dags för Mams favorit.
Ingredienser
100 gr smör
2 ägg
2 dl socker
3dl vetemjöl
1.5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Margarin till formen (ca 20-22 cm)
Till fars tårta
1 burk konserverade persikor
0.5 liter vispgrädde
Instruktioner
- Smält smöret
Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker
Vispa ägg o socker vitt och pösigt
Tillsätt smöret till äggblandningen, rör om.
Därefter mjölblandningen o mjölken, växelvis.
Mixa så lite som möjligt, men tills allt blandats.
Häll i smörad och bröad form
Ca 30 minuter i 175 grader ugn.
- Dela tårtbotten, när den kallnat, i tre delar.
Mosa persikorna, spara spadet ! Vispa grädden.
Lägg det mesta av persikomoset, på första skicktet.
Resten av persikomoset och lite av den vispade grädden på andra lagret. Fördela spadet på toppen. När det torkat in lite, lägg på resterande vispgrädden. Dekorera efter smak.
Liknande recept
Kommentarer (1)
Gott gott, den tårtan går inte av för hackor!! Maken har surprisat mig med den :) TACK! Anna