Det finns lite andra recept på köttfärskebab men jag har lite annorlunda kryddor i min, det är självklart fritt fram att lägga till och dra ifrån.
Brukar göra typ klyftpotatis till detta och servera med någon kall yoghurtsås, helst tzatziki.
Det är också gott att passa på att ugnsbaka tomat eller vitlök (klyftor, halvor eller hel) på samma gång.
Ingredienser
350-400 g nötfärs
1 ägg
2 tsk salt
1 krm kanel
1 tsk paprikapulver
½-1 tsk spiskummin
1-3 tsk kebabkrydda (färdig blandning)
1-2 krm vitlökspulver
1-2 krm vitpeppar
1 tsk Sumak
Några droppar pressad färsk citron
Några hela små tomater
Vitlök efter smak och tycke att baka med i ugnen
Instruktioner
- Sätt på ugnen på 200 grader.
- Blanda färsen med kryddor och ägg. Låt stå och vila en stund.
- Forma sen små "korvar" som du lägger på bakpapperstäckt plåt.
- Lägg i tomat och vitlök nu också om du vill baka det samtidigt.
Skjuts in i ugnen, titta till efter tio min, vänd på biffarna. In igen o kolla till noga, det får inte bli torrt men ska bli genomstekt.
- Ät och njut tillsammans med någon kall dip/yoghurtsås, skuren grönsallad, klyftpotatis eller ris.
- Ett gott glas rött är inte fel till men mjölk går lika bra.
Liknande recept
Kommentarer (6)
Egen kommentar - idag hade jag slut på köpt kebabkrydda, tog lite koriander, extra spiskummin, lite oregano och vegeta. Det blir nog fint.
Det var jättegott! Kommer att göra dessa igen. Det blev några över och dom tog jag dagen efter i pitabröd med sallad och tzatziki. Perfekt som lunch.
trevligt, min erfarenhet är också att det är bra att göra lite extra - de tål att värmas i micro till mellis eller annat dagen efter... Tack för kommentaren !
Idag serverat med Pitabröd, sallad, tomat, rödlök, o två oliak yoghurtsåser. Men att jag aldrig lär mig, gjorde ju på för lite färs igen.... Suck... det säger bara svisch så tar det slut.
Oj oj vad gott det här va! Tack så mycket för receptet, en klar 5! Serverade med strips och 'Alexandras underbara kebabsås' också sparat på Matklubben. Fest mitt på tisdagen!
Testade detta idag, med hembakta pitabröd. Jättegott men jag fegade med kryddorna. Nästa gång följer jag ditt recept till punkt och pricka ;)Väntar med betyget tills dess :)