Mamas Italienska potatisgratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jätte god som vickning, en sen uppesittarkväll eller som tillbehör till grillad kyckling...

Ingredienser

  • 3/4 kg potatis
  • 2 gula lökar
  • 1 burk ansjovis (ca 100 g)
  • 2 pressade vitlöksklyftor
  • 2 1/2 dl mellangrädde
  • 1 dl mjölk (helst 3 %)
  • 2 msk tomatpure
  • 1 msk pressad citronsaft
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 - 2 tsk salvia
  • 1 dl riven lagrad ost
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 225 grader Skala och tärna potatisen, skata och hacka löken. Skär ansjovisen i bitar (spara spadet) Blanda ihop potatis, lök ansjovis i en smord ugnssäker form. Rör ihop ansjovisspad, grädde, mjölk, citronsaft, tomatpuren, salvia peppar och vitlök. Häll över potatisen och strö över osten. Grädda i nedredelen av ugnen, ca 40 minuter, späd eventuellt med mer mjölk under gräddningen.
    2. Perfekt nattamat servera gärna med hårtbröd och ev en ruccolasallad

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben