Skaldjurspaj Marinara

Serverar: 6 portioner

Härligt god paj, passar utmärkt som tillbehör på kräftskivan.

Ingredienser

  • 1 rulle färsk kyld smördeg ca 26X32 cm
  • Fyllning
  • 150 g färska champinjoner
  • 2 vitlöksklytor
  • 200 g djupfryst grön sparris
  • 1 påse djupfryst skaldjursmix (t.ex marinara) (200 g)
  • 2½ dl mellangrädde
  • 1½ dl god riven ost
  • 3 ägg
  • 1½ dl mjölk
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Tryck ut smördegen i en pajform, skär bort överflödet. Ansa och tina svampen, tina sparris och skaldjur. Fräs svampen i lite matfett tills vattnet kokat in, tillsätt lite mer matfett och pressad vitlök. Fräs i ytterligare några minuter. Tillsätt den väl avrunna sparrisen och låt den fräsa med någon minut. Fördela svamp, sparris och avrunna skaldjur i pajskalet, strö över riven ost. Vispa samman ägg, grädde, mjölk, salt och peppar. Häll det över skaldjuren.
    2. Grädda mitt i ugnen till äggstanningen stelnat och pajen fått fin färg. Ca 25 minuter i 200 grader.
    3. Har använt en påse djupfrysta skaldjur Marina Mix 200 g men du kan givetvis byta ut mot egen favorit.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben