Skaldjurspaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Gott.

Ingredienser

  • Deg
  • 100 g smör
  • 2 dl riven ost
  • 1 dl keso
  • 2 1/2-3 dl vetemjöl
  • 2 msk Fibrex kan uteslutas eller bytas mot annat grovt mjöl
  • 1 tsk Farinsocker
  • 1-2 msk vatten
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • 1 dl torrt vitt vin
  • 2 tsk Farinsocker
  • 2 dl riven ost
  • 1 burk krabba
  • 20 g finhackad dill
  • 1 kg räkor 70/90
  • 1 liten purjolök
  • 200 g grön sparris i bitar
  • Instruktioner

    1. Arbeta samman ingredienserna till degen och tryck ut i en form med löstagbar kant. Nagga. Ställ i kylskåp i minst 30 minuter.
    2. Vispa samman ägg, grädde, vin och farinsocker. Skala räkorna. Ta bort eventuella "ben" i krabban. Skölj och ansa purjolöken. Skär den i tunna ringar. Lägg purjolöks-ringarna i formen. Täck med sparris och räkor.
    3. Blanda ost, krabba och dill i ägg-smeten. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200° tills fyllningen stelnat. Servera med en fräsch sallad till och ett glas vitt vin.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Pajdeg
    Paj är en av våra mest älskade maträtter. En paj är en smart rätt som...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben