Bräserat ankbröst med svart sås

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Fin mat att bjuda på.

Ingredienser

  • 2 ankbröst, cirka 350 g tillsammans
  • 1/2 tsk malen ingefära
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Smör till stekning
  • 2 1/2 dl svamp- eller kalvbuljong
  • 1 dl koncentrerad svartvinbärssaft
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • Instruktioner

    1. Torka av köttbitarna med papper och snitta den feta sidan i ett glest rutmönster ner till muskeln. Gnid både köttsidan och den feta sidan med ingefära, salt och peppar. Hetta upp stekpannan till högsta värme och lägg i en klick smör.
    2. Bryn först den feta sidan av ankbröstet, sedan köttsidan till fin färg, 3-4 minuter på varje sida. (Så här långt kan du förbereda ett par timmar i förväg.) Lägg över i ugnsform och efterstek mitt i 175 grader varm ugn cirka 15 minuter (17 om du inte vill ha köttet rosa inuti).
    3. Tag upp och täck med alfolie. Lägg tjock handduk över och låt vila minst 10 minuter innan du skär upp köttet i halvcentimetersskivor, lite på snedden.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben