Ankis Sillatårta

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

En jättegod bufférätt tänk på att det blir godare om man blandar lite av spadet i röran för mer smak.

Ingredienser

  • 250 g kavring
  • 100 g Svenskt Smör
  • 1 burk matjessillfiléer, 200 g
  • 1 liten rödlök, finhackad
  • 2 dl Gräddfil
  • 2 dl Kesella
  • svartpeppar
  • 4 gelatinblad
  • Garnering
  • rädisor
  • gräslök
  • Instruktioner

    Finfördela kavringen i en matberedare. Smält smöret och blanda med brödet. Bred ut blandningen i en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter och packa ihop med en sked. Hacka sillfiléerna. Blanda sill, lök, gräddfil och kesella. Smaksätt med lite peppar. Låt gelatinbladen ligga i kallt vatten några minuter. Krama ur dem och smält på svag värme. Rör ner i blandningen. Bred ut den ovanpå brödbottnen. Låt tårtan stå kallt i 3-4 timmar. Garnera med skivade rädisor och hackad gräslök före serveringen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben