Ankis Chokladbakelser

Serverar: 20 portioner

En läcker utveckling av kladdkaka bakar Anki som bakelser i aluminiumformar. De går bra att frysa om det blir kakor över.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 100 g smält smör
  • 4 msk kakao
  • 1 krm salt
  • 1 ½ dl mjöl
  • 1 ½ tsk vaniljsocker
  • Glasyr
  • 100 g smör
  • 4 msk socker
  • 2 tsk mjöl
  • 4 tsk kakao
  • 2 dl vispgrädde
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 160°. Vispa ägg och socker vitt och poröst. Tillsätt resten av ingredienserna. Häll upp i vanliga (bull-,) aluminiumformar och grädda 15 minuter, inte mer, kakorna ska inte se färdiga ut.
    2. Medan kakorna gräddas görs glasyren: Låt alla ingredienserna koka ihop tills de tjocknat lite. Glasyren ska fortfarande vara ganska lös, den tjocknar när den kallnar.
    3. Ta ur kakorna ur ugnen och låt plåten falla ner på bänken så kakorna sjunker ihop lite. Häll glasyr i mitten av kakorna. Låt kakorna kallna.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    permat 2 september 2008

    kakan var god men glasyren smakade underligt.

    Chokladgottbajs 20 maj 2009

    Usch dessa kakor smakade ju bajs!

    loli8 13 juni 2009

    rekommenderar dessa starkt! jättegoda!

    fridasrecept 1 januari 2011

    kakorna var jätte goda men glasyren smaka lite kola men jag hade i ungefär en halv dl ljusblockchoklad och det blev jätte gott :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben