Ankis kycklinggryta

Serverar: 4-6 portioner

Fick detta receptet av min arbetskamrat Anki. Denna grytan är väldigt populär i hennes familj. Idag har jag lagat den och har bjudit hit mitt barnbarn Terese och hennes man.

Ingredienser

  • Ca 600 g kycklingfilé, skuren i små bitar
  • 1 stor gul lök, i mindre bitar
  • 2 medelstora morötter, skuren i stavar
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 1 burk bambuskott, 225 g Blue Dragon
  • 250 g små champinjoner, delad i kvartar
  • (Ev vattenkastanjer)
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 3-5 dl grädde
  • Sweet (Thai) chilisås
  • Kalvfond
  • Salt
  • Peppar
  • Chiliflakes
  • (Timjan)
  • 2 klyftade tomater
  • Instruktioner

    1. Stek kycklingbitarna i gryta eller wok, salta och peppra. Lägg på ett fat och lägg lök, morötter, paprika, bambuskott och champinjoner i grytan och stek detta en stund. Häll sedan i krossade tomater, grädden och kycklingbitarna och låt småkoka en stund på svag värme.
    2. Krydda med chilisås, kalvfond, chiliflakes, salt och peppar. Smaka av. Klyfta 2 tomater och lägg över grytan vid serveringen.
    3. Servera till jasminris.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tessan21 30 september 2010

    Jesper och jag har precis ätit av den underbart goda kycklinggrytan som mormor lagat. En klar femma får grytan!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben