Ann Maries Ägglikörkaka

Tid: 2 timmar

Storkaka, lite dyr men väldigt mumsig.Den är populär och väldigt saftig, och är ett tyskt recept 1 kaffekopp = 1 ½ dl

Ingredienser

  • 2 kaffekoppar solrosolja
  • 250 g socker
  • 30 g vaniljsocker
  • 250 gvetemjöl
  • 1/2 flaska (350 ml ) ägglikör
  • 15 g bakpulver
  • 6 ägg
  • Instruktioner

    1. Blanda socker, ägg, vaniljsocker, olja och ägglikör med en visp. Tillsätt mjöl och bakpulver.Smeten skall var lös.
    2. Fyll smeten i en smord och bröad form rund eller avlång,det fordras en relativt stor form.
    3. Ställ ugnen på varmluft 160 grader eller vanlig ugn 180 grader. Placera kakan mitt i ugnen, grädda ca 55 minuter.

    Liknande recept

    1 h 40 min
    15-20

    Kommentarer (1)

    wondercina 10 februari 2014

    Yes äntligen hittade jag receptet på denna fantastiska kaka! Otroligt god. Mild i smaken men ändå smakrik. Saftig. Enkel att baka. Smaskens!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben