Anna-Karins havrekakor

Serverar: 25 portioner

Jättemumsiga med farinsockret, russinen och hasselnötterna!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 1/2 dl farinsocker
  • 1 ägg
  • 2 msk vatten
  • 2 dl gluten fri mjölmix utifrån allergi
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 7 dl ren havre
  • 2 dl russin
  • 2 dl hasselnötter
  • Instruktioner

    1. Rör smör, socker och farinsocker poröst. Tillsätt ägg och vatten. Blanda mjöl, kanel, vaniljsocker, salt och bikarbonat. Rör ihop med äggblandningen.
    2. Tillsätt havregryn, russin och grovhackade hasselnötter. Rör ihop allt till en jämn smet. Forma 25 st bollar och placera på bakplåtspapper. Lägg på 2 plåtar för dom flyter ut.
    3. Grädda i 175 c i ca 12 min.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben