Annapannas lyxiga Hawaii kasslergratäng (laktosfri)

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En smarrig och lyxig gratäng som påminner om Hawaii, perfekt till familjen en kall vinterkväll.Och naturligtvis är den laktosfri.

Ingredienser

  • 3 dl laktosfri vispgrädde
  • 4 dl chilisås (ketchup kan användas men då rekommenderar jag att krydda mer)
  • 1 burk ananas ringar
  • 8 skivor rökt kassler (1 cm tjocka)
  • 2 dl riven grevéost (de flesta ostar har mycket låg halt av laktos)
  • 2 dl riven gouda ost
  • Peppar
  • Chilipulver
  • Instruktioner

    1. Sätt på ugnen på 175 grader.
    2. Skär upp åtta bitar kassler, lägg med i gratängformen varvat med ananasringar. Vispa grädden hårt, men inte grynig och vänd ned chilisåsen i grädden och krydda efter smak. Häll gräddblandningen över kasslern och ananasen Ställ in i ugnen i ca 30 minuter.
    3. Tag ut formen och lägg på den rivna osten och grädda klart tills osten fått en fin gyllene färg.
    4. Serveras med ris och en god sallad

    Liknande recept

    4.4
    45 min
    4-6
    25

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben