Annas snabba Kladdis

Serverar: 8 portioner

Tid: 30 minuter

Eftersom du rör ihop smeten i kastrullen så blir det lite disk och så är den underbart god. När jag vill piffa till den lite till så har jag i riktig choklad istället för kakao.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 ½ dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • 3 msk kakao
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Florsocker
  • Till servering
  • Vispad grädde eller glass och frukt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°.
    2. Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl. Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
    3. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
    4. Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
    5. Pudra över florsocker. Servera med grädde eller glass och frukt

    Liknande recept

    4.3
    15 min
    6-8
    1

    Kommentarer (2)

    Buspippi 4 april 2013

    Vet inte hur många gånger jag bakat den här kakan. Idag hade jag i hackad vit choklad och apelsin. Hoppas det faller vännerna i smaken. :)

    Buspippi 12 oktober 2014

    Ett tips att ha i några droppar pepparmintsolja. Det blev mycket gott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben