Eftersom du rör ihop smeten i kastrullen så blir det lite disk och så är den underbart god. När jag vill piffa till den lite till så har jag i riktig choklad istället för kakao.
Ingredienser
100 g smör
2 ½ dl strösocker
2 ägg
1 ½ dl vetemjöl
3 msk kakao
1 tsk vaniljsocker
Garnering
Florsocker
Till servering
Vispad grädde eller glass och frukt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°.
- Smält smöret i en kastrull. Lyft av kastrullen från plattan. Rör ner socker och ägg, blanda väl.
Rör ner övriga ingredienser så att allt blir väl blandat.
- Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
Grädda mitt i ugnen ca 20 min.
- Kakan blir låg med ganska hård yta och lite kladdig i mitten. Låt kakan kallna.
- Pudra över florsocker.
Servera med grädde eller glass och frukt
Liknande recept
Kommentarer (2)
Vet inte hur många gånger jag bakat den här kakan. Idag hade jag i hackad vit choklad och apelsin. Hoppas det faller vännerna i smaken. :)
Ett tips att ha i några droppar pepparmintsolja. Det blev mycket gott.